Dvokomponentni lepak za parket - Elakol 2K PUR

ELAN
3.100,00  RSD /pak
Troškovi isporuke nisu uključeni! Obračun troškova isporuke se vrši automatski na osnovu težine, po cenovniku. Cena dostave će biti naznačena odmah po stavljanju proizvoda u korpu. Dostava se vrši kurirskim službama. Navedene cene su maloprodajne, SVE ZA POD d.o.o. nije u sistemu PDV-a.
ELAN
Kod proizvoda - SKU EL00334
Dostupno u 2-3 dana od datuma naručivanja

Opis

  • Dvokomponentni lepak za parket - Elakol 2K PUR  (komp. A 5 kg: B 0,750 kg) je poliuretanski lepak na bazi reaktivne smole, punila i aditiva. Ne sadrži vodu ni rastvarače.
  • Za lepljenje parketa velikih dimenzija, lamparketa i parketa malih dimenzija (lamel parketi) na upijajuće i neupijajuće podove, pločice od prirodnog kamena, keramičke pločice i metal.

Tehničke karakteristike:

Boja:   svetlo smeđa

Viskozitet, komponenta A (RVT ISO 2555, A7/10/20 ºC):    300±50 Pas

Viskozitet, komponenta B (RVT ISO 2555, A2/50/25 ºC):    1,6-2,4 mPas

Gustina, komponenta A:  1500 -1700 kg/m³

Gustina, komponenta B:  1200 kg/m³

Rok upotrebljivosti mešavine:  * 120 -150 minuta

Potrošnja:    0,8-1,3 kg/m2 (zavisno od vrste parketa, glatkoće i upijanja podloge)

Rok upotrebe:  12 meseci


Uputstvo za upotrebu:

Podloga mora biti glatka i dobro očišćena od prašine, masnoća i ostalih nečistoća, impregnirana ( tako pripremljena podloga smanjuje potrošnju lepila). Za impregnaciju koristiti Elakol prajmer PU. Ravnanje podloge vršiti sa samonivelirajućom masom.

U posudu sa komponentom A dobro umešati komponentu B u odnosu 5:0.75 (A:B). Lepak je najbolje izmešati električnom bušilicom sa spiralnim mešačem. Lepak se na podlogu nanosi ravnomerno pomoću lopatica nazubljenih B3 i B11 zavisno od vrste parketa. Parket se polaže na sloj lepka, te se laganim guranjem i udaranjem učvrsti na podlogu.Dalja obrada (brušenje i lakiranje) može se nastaviti nakon 24 sata, a spoj maksimalnu čvrstoću postiže nakon 48 sati. Alat nakon upotrebe treba mehanički očistiti ili po potrebi obrisati sa etil acetatom ili acetonom. Pažnja: Etilacetat i aceton su zapaljivi.

* Važno je napomenuti da se uvek pripremi i nanosi samo onoliko lepka koliko se može obraditi unutar ograničenog vremena koje je oko 120-150 minuta na 20 ºC (preporučena temperatura primene je 18-25 ºC). Vreme upotrebe se skraćuje na višim temperaturama i za veće količine lepka, a produžuje na nižim temperaturama i za manje količine lepka.

Optimalni uslovi rada

- temperatura okoline, parketa, podloge i lepka: 18-25 ºC

- relativna vlažnost vazduha: 65-75%

- vlažnost podloge: maksimalno 2%

-vlažnost parketa: maksimalno 8%


Pakovanje:

Komponenta A: Plastična ambalaža 5 kg.

Komponenta B: Plastična ambalaža 0.75 kg.


Skladištenje:

U orginalnoj zatvorenoj ambalaži, suvim prostorijama na temperaturi od + 5 do +30 ºC. Zaštiti od vlage, vode i direktne sunčeve svetlosti. Lepak nije štetan po zdravlje.


Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar